Suosituimmat urheilulajit sporttibaarin ruuduilla

Joskus vaikuttaa siltä, että on olemassa jokin säädös että jos baarissa tai pubissa on televisio, sieltä voidaan näyttää vain ja ainoastaan urheilua. Tämä on sikälikin outo ilmiö, että muualla julkisissä paikoissa televisiot yleensä näyttävät joko uutiskanavaa tai musiikkivideoita, asian voi tarkistaa seuraavan kerran kun sattuu olemaan kahvilassa tai kebab-ravintolassa, tai vaikka lentokentällä, jossa on yleisön viihdykkeenä televisio.Kaikki urheilulajit eivät kuitenkaan ole saman arvoisia mitä tulee baarissa katsomiseen. Yleisurheilua toki näytetään, mutta lähinnä vain olympialaisten aikaan, eikä esimerkiksi juoksun seuraaminen baarissa olekaan sellainen sosiaalinen tapahtuma kuin joukkuepelien.

Jalkapallo on tietysti ylivoimainen ykkönen. Missä tahansa maailmassa voi mennä baariin ja siellä todennäköisesti pyörii Englannin valioliigan ottelu skriinillä. Tästä voi melkein lyödä vetoa, pitää vain löytää joku tarpeeksi uhkarohkea joka viitsii lyödä sen vastavedon. Ainoa joka menee yli Premier Leaguen on Maailmancup, vaikka tietysti Eurooppa-liigan loppuotteluitakin katsotaan.Suomalaisten jalkapallojoukkueiden matseja harvoin katsotaan baarin jättiruuduilta, jos koskaan. Kotimaisen urheilun keskipisteenä on jääkiekko, kaikkien pallofanien ikuiseksi harmiksi. Jääkiekosta katsotaankin usein juuri SM-liigan otteluita, jos ei ole maajoukkueiden välisiä kisoja tarjolla. Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut ja jääkiekko talviolympialaislajina pelataan maajoukkueiden välillä, mutta tärkeimpiä kansainvälisiä kisoja ovat tietysti Suomi-Ruotsi ottelut. Nyt kun Jokerit on muuttanut hiippakuntaa, siis liigaa, KHL:n ottelut varmaankin lisäävät kiinnostusta Suomessa.On joitain urheilulajeja, joita ilmeisesti seurataan vain baareissa. Suomessa yksi tällainen on suosiotaan lisännyt amerikkalainen jalkapallo. Amerikkalaista jalkapalloa pelaavat, kuten rugbya, ”men with odd-shaped balls”, erona lähinnä se että Amerikan futista pelataan jostain syystä jääkiekkomaalivahdin vermeet päällä, paitsi luistimia. Laji on harrastuksena varsin suosittu Suomessa, amatööripohjalta.

Muitakin muuten suosittuja urheilulajeja, esimerkiksi tennistä, saattaa ruudulta näkyä, mutta yleensä sitä ei varta vasten kokoonnuta katsomaan baarissa. Mysteeriksi on jäänyt, kuka katsoo tikanheittoa? Ilmeisesti joku, koska sitä väistämättä näytetään jossain vaiheessa, kun kaikki muut urheilijat ovet menneet nukkumaan.