Sporttibaarit Suomessa

Maailmalla urheilunjanoisia palvelevat useimmiten ketjuravintolat, Suomessa ei ole sellaista ketjua jonka kaiken kattava verkosto ulottaisi lonkeronsa joka kaupunkiin. Tässä on poimittuna muutamia itsenäisiä ja vähemmän itsenäisiä kuppiloita:

Helsingissä palvelee Sport Pub Chelsea aivan keskustassa. Kuten nimestä voi päätellä, se on enimmäkseen jalkapalloravintola – tarjonnassa on eurooppalaisen jalkapallon kovimmat liigat, kotimainen jääkiekko ja amerikkalainen jalkapallo. Skriinejä löytyy joka lähtöön, mukaan lukien kaksi jättimäistä, sisään mahtuu 200 janoista fania kerralla, juomien hinnat ovat valitettavasti mutta väistämättä Helsingin keskustan tasoa. Mutkaton, varma valinta kaverien kanssa ottelun seuraamiseen, ehkä ihan pikkiriikkisen persoonaton.

Tampereelta löytyy Pub Aikalisä, nimestä jo huomaa minkä tyyppisestä paikasta on kyse. Aikalisä on hiukan syrjässä, mutta vierailun väärtti, jos pitää perinteisistä, tunnelmallisista baareista. Ravintolan tiiliverhoilu ja puolipaneeli ovat selkeästi olleet uusinta uutta joskus 70-luvulla, vaikka kaikki on kyllä hyvässä kunnossa. Tampereella kun ollaan, jääkiekko-ottelut on hyvin katettu, ainakin Tapparan ja Ilveksen osalta. Aikalisä järjestää myös ’pupivisoja’ joka on myös varma merkki siitä että ollaan Tampereella, sporttiaiheisia tietysti. Myös jalkapallo-otteluita näytetään, mutta kannattaa tarkistaa etukäteen mikä on päivän ohjelma – sillä paikalla saattaakin olla elävää musiikkia. Samoissa tiloissa toimii pizzeria, joten nälissään ei tarvitse kiakkoa katsoa.Galaxie Center on esimerkki ketjuravintolasta – kolmen paikan ketju kaiken kaikkiaan, ja kyseessä ei edes ole varsinainen sporttibaari, vaan Galaxien toiminta keskittyy biljardin pelaamiseen. Turussa kuitenkin bilissalin yhteydessä on myös sauna, ja erittäin kotoisa baari jossa näkyvät Mtv3 Max Sport urheilukanavat, Eurosport sekä Eurosport 2. Baarissa on mukavat sohvat, joilla rentoutua ja katsella otteluita – kuin parempi olohuone ikään.